Wildschönau - den lille perle i Kitzbühels Alper


Rig på traditioner, natur og skønhed

Forår - Sommer - Efterår

Wildschönau ligger i Tyrol, halvvejs mellem grænsen til Bayern og byen Innsbruck syd for Inn-dalen i en højde 828-1150 meter. Med de fire landsbyer Niederau, Oberau, Auffach og Thierbach er Wildschönau en unik perle i Kitzbühels Alper.

I alt 260 velfungerende gårde, 46 græsgrønne enge, bølgende bakker, frodige enge og smukke udsigter sætter scenen i den romantiske højtliggende dal - Wildschönau.

Dalen byder på overnatningsmuligheder i alle kategorier - fra hyggelige ferielejligheder til firestjernede hoteller. I Wildschönau er ”Gæstfrihed” ikke bare et ord.  Overalt bliver man mødt af det lokale ”Griaβ di” – Velkommen – eller "Hock di her…” – Kom bare indenfor! Dalens særdeles moderate prisniveau sikrer, at alle kan nyde sommeren i Alperne. Hver årstid har nemlig sin helt særlige charme i Wildschönau.
Sommersæsonen varer fra maj til oktober!

På ferie i bjergene i Wildschönau fra dkr 1259,- per person

Am Schatzberg Wildschönau Bergbahnen (1)
  • 3*** Hotel eller pension
  • 4 overnatninger
  • Dobbeltværelse med bad/WC, TV, balkon (ved 2 personer)
  • inklusive morgenmad og aftensmad
  • inklusive WildschönauCard med masser af gratis ferieoplevelser
    fra dkr 1259,-  per person

WildschönauCard – et kort med alverdens oplevelser, som alle dalens gæster får udleveret allerede ved første overnatning.

WildschönauCard shutter

Enkelt og ligetil – få gratis adgang til en perlerække af dalens mange muligheder og et væld af spændende fordele oveni. Ud over de mange gratis tilbud får du med WildschönauCardet i hånden en lang række særlige rabatter i Wildschönau.

Med WildschönauCard får gratis adgang til:
Bjergbanen Markbachjoch
• Bjergbanen Schatzberg
• Bjergbanen Wiedersbergerhorn
• Bjergbanen Reitherkogl
• Friluftsbadet Wildschönau
• Tennisbanen i Oberau
• Frilandsmuseet zBach
• Sølvminen i Thierbach
• Kræmmermarkedet (torsdag)
• Guidede vandreture fra mandag til fredag
• Aktiviteter for børn i Drage-Klubben fra mandag til fredag
• Attraktive rabatter overalt i Wildschönau og omegn

Nærmere informationer vil være tilgængelige i foråret 2014!

Bemærk: Der tages forbehold for ændringer i program og tilbud.
Guidede tilbud (f.eks. vandringer) gælder kun for individuelle personer eller mindre grupper – i alt maks. 10 deltagere.  Der vil være begrænset mulighed for yderligere deltagere.
Vi planlægger gerne særlige tilbud til større grupper!

Vidunderlige vandreture

Am Gratlspitz Wildschönau

De mere end 300 km velholdte vandrestier i 828 til 2.309 meters højde fører direkte til Kitzbühels vidunderlige alpelandskab. På de mange hyggelige kroer og beværtninger langs ruterne er der naturligvis også garanti for mageløse udsigter. Udover vandreturen gennem de skønne landskaber byder de særlige ”Genuss-vandringer” også på kulinariske højdepunkter med lokale specialiteter – fra delikate snacks til et overdådigt dækket morgenbord.

Fra mandag til fredag er der mulighed for guidede vandreture af forskellig sværhedsgrad.
På "Liftleichtes Wandren” sørger svævebanen fra Schatzberg eller Markbach for, at de vandrene når toppen uden anstrengelser.
Svævebanerne Markbachjoch og Schatzbergbahn kører hele sommeren og bringer oplevelserne i bjergene lidt tættere på. Bjergstationerne er ideelle udgangspunkter for vandreture.
Sommerdriften løber fra maj til oktober.

Sport i Wildschönau

eBike Wildschönau

Der er mange andre muligheder end vandring i bjergene, hvis man vil holde en aktiv ferie i Wildschönau. Tag en svalende dukkert i det lokale friluftsbad eller sving ketsjeren – dalen byder på et væld af afvekslende aktiviteter.

Her er nogle tips:

Mountainbike
Mountainbikeruter fra Niederau og op til Schatzberg.
Bjergenes fantastiske natur, landskabets bløde stigninger, de svimlende højder og de mange små, hyggelige restauranter langs ruterne gør Wildschönau oplagte til udflugter på mountainbike.
I øjeblikket er der fem ruter at vælge imellem.
De officielle cykelruter er markeret på vandrekortet for Wildschönau.

E-Bike
Tag på E-Bike og oplev bjergenes græsgange på to hjul!
Wildschönaus skønne bjerglandsskaber er ikke kun tilgængelige til fods eller på mountainbike. Med el-cykler kommer man hurtigt op i højderne. E-bikes er det helt rette valg for dem, der uden de store anstrengelser vil nyde den friske bjergluft!

Paragleiten Wildschönau

Klatrebanen i Wildschönau
Klatrebanen i Wildschönau er ikke bare en af Europas højeste – det er bestemt også en af de mest spektakulære! "Ikke en eneste knast er fjernet," fortæller Markus Pineider, der har skabt natur-klatrebanen ”Zauberwinkel”. Fra de i alt 32 udgangspunkter er der klatreruter i tre forskellige sværhedsgrader at vælge imellem. Banens højeste punkt er placeret i 37 meters højde, og herfra kan man nyde udsigten ned i Inn-dalen og helt op til Wilder Kaiser – mens man iagttager egern springe fra gren til gren.
Selv børn kan boltre sig som Tarzan i junglen på ”Den Magiske Vinkel” – bare de er mere end 1,40 meter høje. De guidede ture varer ca. 2,5 time

Paraglidning i Wildschönau
Wildschönaus skole for paraglidning er en af Østrigs største, og her er der alle muligheder for at opleve dalen fra oven.
Flyvebetingelser er særligt gunstige i den højtliggende dal, og Markbachjoch i Niederau er et sandt Eldorado for paragliders. Med svævebanen kommer man nemt op til udgangspunktet, og banen er i drift fra begyndelsen af maj.

Flyveskolens undervisningstilbud spænder fra begynderkurser over længere flyveseminarer til kurser for både let og meget øvede. Alle undervisere er professionelle fagfolk, der på pædagogisk vis kan sørge for den nødvendige sikkerhed i luften.

Ferie på hesteryg i Wildschönau

Reiten Wildschönau

Wildschönau har ganske særlige tilbud til ryttere.
Ferie på hesteryg er populært – ikke mindst blandt børn. I Tyrols Wildschönau finder man både særlige rytter-hoteller, mulighed for rideundervisning og udflugter på hesteryg.
Under sloganet "Alles Glück der Erde, liegt auf dem Rücken der Pferde” – lykken skal opleves til hest – tilbyder hele to hoteller i Wildschönau både egen ridebane og et væld af tilbud for ryttere.
Kom tættere på din hest, når du strigler den, sadler den op og tilbringer lidt tid sammen med den, inden rideturen begynder i den lyse indendørs hal, på den store udendørs ridebane eller på udflugt i naturen.

Sjov og ballade i Wildschönaus Drage-klub

Buttermachen am Bauernhof Wildschönau

Dragen er Wildschönaus varetegn. Historien vil vide, at en mægtig drage engang slog om sig med sin hale og dermed skabte kløften ved Kundler Klamm, så vandet kunne sive bort, og Wildschönau blive beboelig.
Denne historie er blot et af de mange eventyr, man kan opleve som del af Wildschönaus spændende sommerprogram for børn i alderen 5 – 14 år. Fem af ugens dage har de små mulighed for på egen hånd at på opdagelse i området: Bage brød på de lokale gårde, tage på skattejagt ved Schatzberg eller bygge hytter og dæmninger i den vilde natur – det er blot et lille udvalg af de mange spændende aktiviteter.

Så husk:
Sommeraktiviteter for børn i ”Drachenclub” starter 13. juli og varer til 11. september, mandag til fredag under temaet "Wildschönau - naturens egen legeplads”.

Datoer/begivenheder

Musikantinnen Wildschönau

Med hundredvis af traditionsrige, sportslige og musikalske arrangementer byder Wildschönau på et væld af spændende oplevelser.
Blandt sommerens festlige højdepunkter kan nævnes Sommerfesten, Dalfesten, Høstfesten og ”der Almabtrieb”, når dyrene drives tilbage til dalen efter at have tilbragt sommeren på bjergenes frodige græsgange.  Men faktisk er det de mange små, hyggelige arrangementer, som giver Wildschönau sin helt særlige charme – og her spiller traditioner og musik en betydelig rolle.

Kulturelle seværdigheder

Bergbauernmuseum Wildschönau

Wildschönau har et meget bredt udbud af kulturelle oplevelser. På 1. Tiroler Holzmuseum kan man gå på opdagelse i et væld af fakta og kuriositeter om træ. Blandt de mere end 2.000 udstillede trægenstande finder man bl.a. en BH og strømper skabt af det naturlige materiale.
På frilandsmuseet "zBach" kan man på egen krop opleve, hvordan livet gennem generationer har formet sig for indbyggerne i Alperne. De over 1.100 forskellige udstillinger gør det muligt at begive sig på en spændende rejse til for længst svundne tider. Om sommeren er det hver torsdag muligt at opleve et særligt marked med et rigt udbud af traditionelt håndværk.
På vejen til museet kan man med fordel vandre ad den ca. tre kilometer lange Franziskusweg. Langs ruten står opført ni imponerende og tre meter høje skulpturer af den hellige Franz af Assisi.
I Thierbachs oplevelsespark ”Lehenlahn” kan man få et spændende historisk indblik i Wildschönaus sølvminedrift med besøg dybt inde i de oprindelige miner, fortællinger for børn om livet som minearbejder og meget mere. Den idylliske landby Thierbach består i dag kun af kirken, skolen (der har bare otte elever), to små kroer og en håndfuld gårde.

Det tyrolske køkken

Im Gasthaus Wildschönau

I Wildschönau er der rig lejlighed for at opleve specialiteter fra det oprindelige tyrolske køkken – her tilberedt med hjemmedyrkede, solmodne frugter og grøntsager, friskkværnet smør, hjemmelavet fløde, smagfuld skinke, saftigt kød fra de lokale gårde samt krydreurter, honning og marmelade.
Som delikat tilbehør serveres varmt brød direkte fra træovnen, bagt efter de oprindelige opskrifter. Wildschönaus oste kommer frisk fra det lokale mejeri, der er berømt for de smagfulde Wildschönauer Almkäse, Graukäse og Camembert.

En særlig Wildschönau-specialitet er "Krautinger" - en delikat roe-snaps, der kun fremstilles her i den højtliggende tyrolske dal. Både de lokale og de besøgende er klar til at sværge på, at snapsen er en sand mirakelkur for maven. Men den hvide majroe giver ikke bare smag til den velgørende snaps - den anvendes også som tilbehør eller som ingrediens i den særlige ”Krautingersuppe.
Wildschönau byder på et væld af ”hjemmebrændte” specialiteter og andre ædle dråber af både frugter og bær.

De friskbagte doughnuts-lignede ”Krabfen” serveres enten med tyttebær eller med delikat urtefyld. Man finder dem bl.a. på de regelmæssige markeder, hvor både lokale og gæster med stor fornøjelse sætter dem til livs. De, der foretrækker mere kraftig kost, kan med fordel prøve en skålfuld dampende ”Breznsuppe”, en velkrydret ”Pressknödel” eller en solid portion ”Kasspatzln”.
Til dessert kan vi varmt anbefale den originale ”Sturmlödertorte” eller den søde ”Moosbeernockerl”.

Vejen til Wildschönau

Unterwegs am Sonnberg Niederau Wildschönau

Wildschönau ligger ca. 150 km syd for München mod Inn-dalen, halvvejs mellem den bayerske grænse og Alpe-byen Innsbruck. Man kommer let frem til den højtliggende dal via motorvejen München-Rosenheim-Kufstein. Fra frakørselen Wörgl-Ost er der kun 6 km ad Wildschönau-landevejen og bjerget Wörgler. Wildschönau ligger også tæt ved en række fly- og togforbindelser f.eks. Wörgl (7 km), Innsbruck (70 km), München (150 km) eller Salzburg (100 km).

Kontakt

Frühlingswiese Wildschönau

Det er muligt at booke ferien i Wildschönau fra en lang række booking platforme på nettet – eller kontakt nedenstående adresse og få et tilbud tilsendt i løbet af ganske kort tid.

Kontakt Wildschönau Turisme
Hauserweg, Oberau 337
A-6311 Wildschönau
E-mail: info@wildschoenau.com
www.wildschoenau.com

Nyttige links
www.schatzbergbahn.at
www.facebook.com / wildschoenau.tirol

Motour.dk - Ferie i Wildschönau for alle!

Motour.dk tilbyder et stort udbud af indkvartering i det skønne Wildschönau. Motour.dk har hver sommer mange tilfredse gæster i Wildschönau - både individuelle, familier og grupper. Vi har lavet rejser til Wildschönau siden 2005 - sommer og vinter. Motour.dk tilbyder rejser for såvel individuelle som grupper. Rejserne inkluderer altid fri adgang til de lokale bjergbaner, friluftsbadet, tennisbane, frilandsmuseum, sølvmine, kræmmermarked i museum samt Østrigs flotteste træmuseum. Der tilbydes tillige gratis guidede vandreture og gratis adgang for børn i drageklubben. Med rabatkort får man tillige ekstra rabatter i butikker og restauranter.  Rigtig dejlige ferie for alle i det skønne Østrig - nyd ferien i hjertet af Tirol i de flotte Kitzbühler Alper! 6 dages ophold inkl. halvpension for kun kr. 2.195,-. 8 dage i 2-personers lejlighed for 2 personer kun kr. 3.395,-. Se mere på www.motour.dk og klik på Kør-selv Rejser - Østrig, send en mail på info@rejserog.dk eller ring til bureauet på tlf. 28262266.

Mehr zum Thema

Vinter i Wildschönau

Vinter i Wildschönau