Faire prijs regio Wildschönau – een klein juweel in de Kitzbüheler Alpen


TRADITIONEEL – NATUURLIJK - MOOI

 Voorjaar – Zomer - Herfst

Het Tiroler Hochdal Wildschönau ligt halverwege tussen de grens van Beieren en de alpenhoofdstad Innsbruck, ten zuiden van het Inntal op een zeehoogte van 828 tot 1.150 m. Met zijn vier kerkdorpjes Niederau, Oberau, Auffach en Thierbach opent zich de Wildschönau als een aparte wereld.
260 gecultiveerde boederijen, 46 almen, glooiende bergen, heerlijke weiden en fantastische uitzichten bepalen het beeld van dit romantische hoogdal.

Het traditionele hoogdal biedt 7500 gastenbedden in alle categorieën, van een gezellig vakantiehuisje, vakantie op de boerderij, tot aan een 4**** hotel. Gastvrijheid is niet alleen een woord. „Griaß di“ (“gegroet”) wordt overal gezegd en „hock di her“ (“kom erbij!”)...is een uitnodiging aan iedereen.De regio met faire prijzen laat zien dat ook de zomer in de bergen spannend-ontspannen kan zijn.

Actief vakantie Wildschönau: 7 overnachtingen in hotel/ gasthuis incl. WildschönauCard vanaf € 294,00

Am Schatzberg Wildschönau Bergbahnen (1)
  • 7 overnachtingen in een hotel/ gasthuis 3***
  • inclusief ontbijt & diner
  • inclusief WildschönauCard met gratis diensten zoals de Bergbahn, openluchtzwembad, begeleid wandelprogramma, kinderprogramma etc.
  • vanaf € 294,00 per persoon
    Meer informatie …, E: info@wildschoenau.com

Bergzomerweken in Wildschönau: 7 nachten in een appartement incl. WildschönauCard vanaf 385,00

Käsealm Terasse Wildschönau


•    7 overnachtingen in een appartement
•    Een tweekamerappartement bestaat bijvoorbeeld uit 1 slaapkamer, een woonkamer/keuken, badkamer en een compleet ingerichte keuken. Balkon of terras en een tv is aanwezig.
•    Op basis van logies
•    Inclusief WildschönauCard waarmee je gratis gebruik maakt van activiteiten zoals de Bergbahnen, buitenzwembad, wandelingen met gids en veel meer.  
Va. € 385,00 per appartement / verblijf
(Bijkomende kosten: Toeristenbelasting € 2,- per persoon per nacht)

WildschönauCard – de gastenvoordeelkaart is al vanaf 1 overnachting gratis te verkrijgen

WildschönauCard shutter

Eenvoudig en ongecompliceerd van ons vrijetijdsaanbod genieten, met vele voordelen en talrijke kortingen. Naast de vele diensten die inclusief zijn, krijgt u op vertoon van de nieuwe gastenvoordeelkaart bij vele partners in de Wildschönau en omgeving attractieve kortingen.

De volgende diensten zijn in de zomer inclusief op vertoon van de WildschönauCard:
•    Bergbahn Markbachjoch Niederau
•    Bergbahn Schatzberg Auffach
•    Openluchtzwembad Wildschönau Oberau
•    Tennisbaan Oberau
•    Bergbauernmuseum zBach Oberau
•    Handwerkmarkt op donderdag

•    Silberbergwerk Thierbach
•    Begeleid wandelprogramma van maandag tot vrijdag.
•    Kinderprogramma in de Drakenclub van maandag tot vrijdag
•    Bergbahn Wiedersberghorn & Reitherkogl in Alpbachtal &   Augustinermuseum Rattenberg
•    Attractieve kortingen bij vele partners in de Wildschönau en omgeving.


Let op: Veranderingen in aanbod voorbehouden.
Begeleide actieve programma´s (wandelingen etc.) gelden alleen voor individuen en kleine groepen tot 10 personen. Meerdere personen op aanvraag mogelijk. Verhuur op basis van beschikbaarheid. Voor groepen stellen wij graag een individueel aanbod samen.

Wonderbaar - bewandelbaar

Am Gratlspitz Wildschönau

300 kilometer goed onderhouden wandelwegen op een zeehoogte van 828 tot 2309 meter omsluiten de fantastische bergwereld van de Kitzbühler Alpen. Mooie uitzichten zijn gegarandeerd bij de vele uitrustmogelijkheden bij één van de almen of berghutten. Bij de “Genuss”wandelingen staan naast het wandelen vooral de culinaire hoogtepunten op de voorgrond – boerenprodukten horen gewoon bij een ouderwetse almlunch of een almontbijt.

Het wandelprogramma met gids van maandag tot vrijdag bestaat uit tochten van verschillende moeilijkheidsgraden: “liftlicht” wandelen met behulp van de Schatzberg- en Markbachgondel, die de wandelaars gemakkelijk naar boven vervoeren.

De gondels Markbachjoch en Schatzbergbahn zijn in de zomer in bedrijf en brengen bergvrienden de luchtige hoogte in. De bergstations zijn ideale uitgangspunten voor mooie wandelingen.
De gondels zijn in bedrijf van mei tot oktober.

Sportief Wildschönau

eBike Wildschönau

Naast het wandelen zijn er nog veel meer mogelijkheden om in de Wildschönau actief te zijn. Of het afkoeling is in het plaatselijke openluchtzwembad of een paar slagen op de tennisbaan – afwisseling is in elk geval geboden.

Mountainbiken
Mountainbikeroutes zijn er van Niederau tot aan de Schatzberg.

De glooiende structuur van de bergen, de hoogte, het landschap en leuke hutten om iets te eten of te drinken zijn precies datgene dat Mountainbikers zoeken.

Op dit moment staan er 5 routes ter beschikking:

De officiële fietsroutes zijn op de wandelkaart Wildschönau aangegeven.

E-Bike
Per fiets naar de Alm - de E-Bike maakt het mogelijk!
In de Wildschönauer bergwereld komt u niet alleen te voet of met de mountainbike maar ook met elektrische fietsen. Voor iedereen die de omgeving zonder al te grote lichamelijke inspanning wil ontdekken, is de E-bike precies het juiste!

Hoogteparcours Wildschönau

Paragleiten Wildschönau

Het hoogteparcours is één van de hoogste en spectaculairste in Europa. “Geen enkele tak is afgesneden”, aldus Markus Pineider, degene die het Natuurhoogteparcours “Zauberwinkl” heeft ontwikkeld. In totaal staan u 32 stations in 3 verschillende moeilijkheidsgraden ter beschikking. Het hoogste punt is het uitzichtsbankje op 37 meter hoogte. Van hier uit kijkt men uit over het Inntal tot aan de Wilder Kaiser – en tussendoor ziet men af en toe een eekhoorntje dat van tak naar tak springt.
Kinderen vanaf 1.40 meter grootte kunnen in “Zauberwinkl” het Tarzan-gevoel beleven. De begeleide tochten duren ongeveer 2,5 uur.

Paraglidingschool Wildschönau
Bij de Paraglidingschool Wildschönau, één van de grootste in Oostenrijk, beleeft men de Wildschönau vanuit het perspectief van een vogel.

De vluchtomstandigheden in het hoogdal zijn bijzonder gunstig, het Eldorado voor de vliegers is de Markbachjoch in Niederau. Men neemt heel makkelijk de gondel omhoog, de gondel is vanaf mei in bedrijf.

Het cursusaanbod van de vliegschool is omvangrijk, er zijn beginnerscursussen, hoogtevluchtseminars, cursussen voor gevorderden en cursussen voor herintreders. De trainers zijn vaktechnisch en pedagogisch perfect opgeleid en geven een ieder de nodige zekerheid in de lucht.

Paardrijvakantie Wildschönau

Reiten Wildschönau

Ook voor paardeliefhebbers heeft de Wildschönau het een en ander te bieden. Paardrijvakanties zijn zeker bij kinderen zeer geliefd. In de Wildschönau in Tirol bevinden zich paardrijhotels, die cursussen en tochten aanbieden.

Onder het motto “het geluk van de aarde, ligt op de rug van de paarden” bieden 2 hotels in de Wildschönau met een eigen manege een mooi aanbod rondom het rijden.
Leer het paard kennen door het te borstelen, op te zadelen en een beetje tijd met het paard door te brengen voordat u zich in de manege of op de buitenplaats begeeft of een tocht maakt.

Drakenclub Wildschönau – Spel en plezier

Käserei Wildschönau

De draak is het Wildschönauer wapendier, dat een keer met zijn reusachtige staart om zich heen geslagen heeft en daarmee de Kundler Klamm heeft geschapen, zodat het water van de oerzee weg kon lopen en de Wildschönau bewoonbaar werd.

Deze en vele andere avontuurlijke verhalen horen kinderen als ze aan het vakantieprogramma van het hoogdal deelnemen. Voor 5 tot 14 jarigen biedt de Wildschönau gedurende de zomer 5 dagen in de week een bergavontuur, waarbij ze de regio waarschijnlijk beter leren kennen dan hun ouders. Brood bakken op de boerderij, schat zoeken op de Schatzberg, een hut van hout en dammetjes bouwen in de wildernis – dat alles staat op het afwisselende programma.

Dus onthouden:
Kinderprogramma “Drachenclub" van 13. juli tot 11. september, maandag tot en met vrijdag onder het motto: “de hele Wildschönau is een speelplaats”.

Evenementen/Kalender

Musikantinnen Wildschönau

Met honderden traditionele, sportieve en musikale evenementen laat de Wildschönau nog meer kanten van haar zien.
Tot de hoogtepunten van de Wildschönauer zomer tellen onder meer de zomeropening, het dalfeest, de almabtrieb en het oogstdankfeest. De vele kleine en leuke evenementen zorgen echter voor de charme van de regio. Traditie en muziek spelen daarbij een grote rol.
Information ...

Bezienswaardigheden en cultuur

Holzmuseum Sommer Wildschönau

Het culturele programma mag natuurlijk ook niets tekort komen.Wetenswaardigheden en grappige dingen over de geschiedenis van hout kan men in het 1. Tiroler Holzmuseum vinden. Wie altijd al eens een houten bh of panty had willen zien, kan deze zeker tegenkomen tussen de 2000 tentoongestelde stukken.

In het Wildschönauer Bergbauernmuseum „zBach“ herinneren meer dan 1.100 stukken aan het leven van onze voorvaderen. Ze transformeren de weg door dit museum in een reis door de tijd in de wereld van onze voorvaderen. In de zomer vindt elke donderdag hier een bijzondere handwerkmarkt plaats. Een bezoek aan het museum kan men verbinden met een wandeling over de Franziskusweg. Op deze weg van ca. drie kilometer lang staan negen sculpturen van 3 meter hoog over het Zonnegezang van Franz von Assisi. De historische terugblik op de Wildschönauer “Knappentradition” live op de originele plek – dat kunnen de bezoekers diep in de berg, in Silberbergwerk „Lehenlahn“ in Thierbach verwachten.

Het idyllische Ort Thierbach bestaat slechts uit de kerk, de lagere school (met slechts 8 leerlingen), 2 restaurants en enkele boerderijen.

Culinair

Im Gasthaus Wildschönau

In de Wildschönau handhaaft men de traditie van de originele Tirolse keuken. Wat deze onderscheidt, zijn de lokale ingrediënten zoals gerijpt fruit en groenten, boter, room en kwark, stevig spek, heerlijk vlees van de plaatselijke boeren, wild, keukenkruiden, honing.
Als tussendoortje eet men zelfgebakken brood uit de houtoven volgens traditionele recepten. De Wildschönauer kaas komt ook direct van kaasboederij. De beroemdste kazen zijn de Wildschönauer almkaas, de Graukaas en de Camembert.

Een heel bijzondere Wildschönauer specialiteit is zonder twijfel de "Krautinger". De bietenschnaps wordt alleen in het Tiroler hoogdal gebrand. De Wildschönauer, en inmiddels ook hun gasten, zweren bij de Schnaps als wondermiddel voor de maag. Maar ook als bijgerecht of in krautingersoep wordt de witte stoppelbiet verwerkt. Ook andere “zelfgebrande” specialiteiten en edele druppels uit vruchten en bessen van het hoogdal kunnen in de Wildschönau geproeft worden.

Vers gebakken Krapfen en Nudeln – zoet met veenbessen of pikant met gekruide vulling – worden door de gasten maar ook de lokale mensen bijzonder gewaardeerd en kunnen onder andere bij de regelmatig georganiseerde Bauernmarkt geproeft worden. Voor wie meer houdt van wat stevigers, zal de “Breznsuppe", "Pressknödel" of "Kasspatzln" zeker smaken.
Als nagerecht adviseren wij de originele Sturmlödertorte of zoete Moosbeernockerl.

Zo vindt u ons!

Unterwegs am Sonnberg Niederau Wildschönau

De Wildschönau ligt op ca. 150 km afstand van München, ten zuiden van het Inntal halverwege tussen de grens van Beieren en de alpenhoofdstad Innsbruck. Het hoogdal is eenvoudig te bereiken via de snelweg München-Rosenheim-Kufstein. Vanaf de afslag Wörgl-West zijn het nog slechts 8 kilometer over de Wildschönauer Landesstrasse en de Wörgler Berg. Doordat station Wörgl (7 km), luchthaven Innsbruck (70 km), München (150 km) en Salzburg (100 km) in de buurt liggen, komt men ook met de trein of het vliegtuig eenvoudig in de Wildschönau.

Eenvoudig te boeken

Beim Borstadl Herbst 2011 Wildschönau

De Wildschönau kan via verschillende boekingsplatformen geboekt worden. Of u doet eenvoudig en ongecompliceerd een aanvraag en ontvangt binnen korte tijd een aanbod van ons.

Aanvraagformulier

Contact Wildschönau Tourismus
Hauserweg, Oberau 337
A-6311 Wildschönau
E-Mail: info@wildschoenau.com
www.wildschoenau.com

Belangrijke Links:
www.schatzbergbahn.at
www.facebook.com/wildschoenau.tirol

Wildschönau

Wandelen zoveel je hartje begeert, dat kan men in de Wildschönau
op 300 km goed onderhouden wandelpaden. Bij de genotstours
staan vooral de culinaire hoogtepunten op de voorgrond; spek, kaas
en brood van de boer mogen bij een authentiek Alpenvieruurtje niet
ontbreken. De Wildschönau heeft nog meer te bieden: zwemmen,
tennis, rafting, actie met het hoge koord, paragliden,
drakenclub voor kinderen, met de kleintjes bij het goudwassen,
schatzoeken en broodbakken op de boerderij en de natuur van zeer
dichtbij beleven. Onze begeleidster Louisa van de “Drakenclub” is
een geboren Hollandse. Bij uitstapjes op de Schönangeralm of in de
natuurlijke bergkloof Kundler Klamm is voor de hele familie wel iets
erbij. Het hooggelegen dal Wildschönau is altijd eenvoudig bereikbaar
en zal u enthousiast maken.

Mehr zum Thema

Accommodaties in Wildschönau

Accommodaties in Wildschönau

Meer informatie ...

Winter in de Wildschönau

Winter in de Wildschönau

Wildschönau Card in de zomer 2016 in detail